Cinsel Birliktelikte Ruhsal Yakınlık Geliştirmenin Yolları

Derin yakınlık cinsel birlikteliklerimizde neredeyse hepimizin aradığı bir şey. Bu yazıda, meditasyon ve diğer yöntemleri kullanarak cinsel ilişkilerimizde nasıl ruhsal yakınlığa ulaşabileceğimiz üzerinde duruyoruz.
jake-dela-concepcion-SDktAkDbmgE-unsplash

Cinsel birliktelik fiziksel bir duyudan mı ibaret yoksa bir başka insana karşı duyulan derin bir sevgiyle mi ilişkili? Bu sorunun doğru ya da yanlış bir cevabı yok. Ama kişisel gelişim, ruhsallık ve/ya bilinç yolunda olan bizler, cinsel birlikteliklerimizde daha derin bir yakınlık arayışında oluyoruz. Ve bu yakınlığın farklı seviyeleri var. Bedensel düzeyde bir yakınlık, derinlerdeki düşüncelerimizi paylaştığımız için zihinsel bir yakınlık ve en derin duygularımızı paylaştığımız için duygusal bir yakınlık. Bir de ruhsal yakınlık var. Bu nadir rastlanan bir durum ve başka bir kişiyle kurulabilecek kolay bir ilişkiden ziyade, spiritüel yolda uyanışımız arttıkça kalbimizin isteyebileceği bir şey. 

Ruhsal yakınlık, ruh seviyesinde gerçekleşir. Sonsuz sevgi ve mutluluk getirdiğine yönelik popüler algının aksine, ruhsal yakınlık üzerinde çalışılması gereken derinlerde yatan acılarımızı, kırgınlıklarımızı gün yüzüne çıkarabilir. Tüm bunlara rağmen çiftler, bir diğerinin içinden geçtiği bu acılı süreçte birbirlerini desteklemek için derin bir bağ ve istek duyarlar. Böyle bir ilişki, yüksek farkındalık ve derin bir şefkat gerektirir. Bir yandan içinden geçtiğiniz sürecin acısını partnerinizden çıkarmamak için sürecin farkında olmanız gerekirken bir yandan da  partneriniz bir süreç yaşarken onun yanında olup sevgiyle onu desteklerken sürecini yaşamasına izin verecek alanı ona sağlamanız gerekir.. 

Peki, cinsel birliktelikte derin ruhsal yakınlık kurabilmek için gerekli araçları nasıl geliştirebiliriz? 

Bunların arasında en önemli araç meditasyon. Bunun sebebi, meditasyonun farkındalık seviyesini yükseltmek için en iyi ve en esnek pratiklerden biri olmasının yanında ışığın varoluşumuzun daha derinlerine dolmasına olanak tanıması. Meditasyon aracılığıyla varoluşumuzun tüm yönlerinin farkına varırız. Başka biriyle kuracağımız ruhsal yakınlık, daha derinlerde yatan gölge yönlerinizin (bastırılan travmalar, derin acı ve kendini sabote etme şemaları) farkına varmanızı sağlar. Bunları dönüştürmek için meditasyonun sağladığı ışığa ihtiyacımız duyarız. Tüm yönlerimize (bedensel duyumlar, duygular, düşünceler, enerjetik hisler, spiritüel deneyimler) odaklanan kalp merkezli bir meditasyon pratiğiyle, kendimizi daha çok ışığa ve ruhsal yakınlık için gerekli olan farkındalığın daha üst seviyelerine açarız. 

Meditasyon dışında ruhsal yakınlığı başka bir seviyeye taşıyan önemli iki araç daha var. Bunlardan ilki; gölge yönlerimizi şefkatle ve ruhsal olgunlukla birbirimizle paylaşabilmek. İkincisi ise cinsel birlikteliği, derin bir ruhsal dönüşüme aracılık eden mükemmel bir araç haline getirmek için onu nasıl kullandığımıza bir bakmak.

Gölge yönlerimizi bir başkasıyla paylaşmak çok kolay bir şey değil. Spiritüel yolda ilerledikçe günlük farkındalığımızın çok ötesinde, derinlerde saklı olan travmalarımızı, acılarımızı ve kendimizi sabote eden şemalarımızı bastırdığımızın farkına varırız. Biz uyandıkça ışık, bunları daha da gün yüzüne çıkarır. Bunlar üzerinde çalışmanın en iyi yöntemlerinden biri, yaşadığımız her ne ise onu güvendiğimiz biriyle paylaşmaktır. Bunu yapmak cesaret gerektirir. Olmak istediğimiz sevgi ve ışık saçan ruhsal kişiyi yansıtmayan yönlerimizi paylaşırken utanç ve suçluluk duyarız. O yüzden gerçekten güvendiğimiz ve bizi anlayacak birini bulmamız gerekir. Bu kişi; spiritüel bir rehber/şifacı ya da ruhsal yönden olgun bir arkadaşınız ya da ailenizden biri olabilir. Bu paylaşım, yakınlığı ve kişisel duyguları farklı bir seviyeye taşır. Böylece bazen daha derinlerdeki konuların paylaşılmasına olanak sağlar. 

Diğer yöntem ise, ilişkinizde cinsel birlikteliği kullanma şeklinizi dönüştürmek. Günümüzde cinsel birlikteliklerin çoğu, günlük hayatta yaşadığımız stresten kurtulmak için fiziksel bir araç olarak ejakülasyon odaklı şekilde bilinçsizce gerçekleşiyor. Derin ruhsal yakınlığa ulaşmak için cinsel birlikteliği, daha bilinçli hale getirmemiz gerekiyor. Bunun için, ruha ve enerjetik yakınlığa odaklanarak yavaşlamamız gerekiyor. Bunu yaparken de cinsel enerjiyi korumak için (yani ejaküle olmamak için) tantrik tekniklerden faydalanabilir ve bedenin ötesinde partnerinizle paylaştığınız derin sevginin yansıması olan bir alan yaratabilirsiniz. Böylece cinsel birliktelik, derin ruhsal yakınlık için son derece güçlü bir araç haline gelebilir. 

Ruhsal yolda ilerledikçe; cinsel birliktelikte yaşadığımız derin yakınlığın, kendi ruhsal yönlerimizle kurduğumuz derin yakınlığın bir yansıması olduğunu fark etmeye başlarız. Konu bir başka kişi değil, bizizdir. Elbette sevgi dolu derin cinsel birliktelik, insan olarak yaşayabileceğimiz en güzel deneyimlerden biridir. Ancak, bunun daha derinlerde hizmet ettiği şey, kendi içsel ışığımızla ve ruhumuzun mesajıyla bizi buluşturmak. Böylelikle, hissedilen yakınlık insan formunun ötesine geçer ve bizler sevginin derin yakınlığında huzurla otururuz. Bu daha sonra biz dünyada sevginin bir aracısı haline geldiğimizde sadece sevdiğimiz kişiyle yaşadığımız cinsel ilişkiye değil, tüm ilişkilerimize yayılmaya başlar. 

Sevgiler,

Jack

Leave a Reply