Farkındalıkla Yaşa

Sanat Yoluyla Duygularını İfade Edebilmek

Meditopia ve Pera Müzesi yakın zamanda önemli bir işbirliğine imza attı. Bilinçli farkındalık ve sanat arasındaki güçlü bağı pekiştiren bu deneyim ziyaretçileri, Antoine de Favray’nin İstanbul Panaroması’nda (1773) bir yolculuğa çıkarıyor. 

Bilişsel Çarpıtmaları Yakından Tanı ve Özgürleş

Bilişsel çarpıtmaların modun ve uzun dönem psikolojik durumun üzerinde büyük etkileri vardır. Şimdi, bu bilişsel çarpıtmalara yakından bakalım! 

Meditopia’nın Uyku Hikayelerinden Öğrenebileceğin En İlginç 10 Bilgi

Senin için popüler 10 uyku hikayemizi seçtik ve bu hikayelerin içinde saklı inanılmaz gerçekleri keşfetmek için biraz derine indik. Hadi gel uyku hikayeleri dünyasını birlikte keşfetmeye çıkalım!

Tükenmiş Hissetmek

Hayatın döngüsü içinde umutsuz, yılgın, tükenmiş hisseden yanlarımız da var. Bunların gelmesi aslında bizim bu taraflarımızla temas ihtiyaçlarımızın göstergesi olabilir. Bunlarla temas edip o yanlarımızı kapsadıkça kendi bütünlüğümüze daha fazla kavuşmaya başlarız.

İşe Başlarken İlk Adımı Atabilmek

Tüm sorumlulukların gözünde büyürken ve işlerin bir külfet gibi gözükürken nasıl o ilk adımı atabilirsin? Cevap belki de hiç bakmayı denemediğin o yerlerdedir.

Gidenin Ardından

Sevgi ölümsüz ve özlemle hep iç içe. Yüreğinde az da olsa hafiflik ve dinginlik bulabilmen dileğiyle…

Deprem Sonrası Kaygılarımızla Nasıl Baş Edebiliriz?

Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşanan deprem hepimizi derinden etkiledi. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte hepimiz kaygı, korku ve çaresizlik gibi duyguları oldukça yoğun bir şekilde deneyimliyoruz. Depremin ardından hislerini anlamlandırman ve yaşadığın kaygıyla başa çıkabilmen için bu makaleyi hazırladık.

Nefesini Tanı

Gün boyunca nasıl nefes aldığının farkında mısın? Peki, egzersiz yaparken veya yorgunken? Farklı bağlamlarda nefesinle daha bağlantılı hissetmene yardımcı olacak bazı ipuçlarını senin için derledik…

Sınav Stresiyle Baş Etmek İçin Bilinçli Farkındalık

Sınavlar hayatımızın bir parçası, sınavla gelen stres de öyle… Peki, sınav stresi hayatımızı nasıl etkiliyor ve bu stresle nasıl baş edebiliriz? Stresi hayatımızdan tamamen çıkarmak mümkün olmadığına göre, onu tanıyarak varlığını kabul etmek gerekiyor. Bunun en iyi yöntemi ise bilinçli farkındalık. Bu makalede bilinçli farkındalık uygulamalarıyla stresi yönetmene yardımcı olacak ipuçları seni bekliyor!