Yüksek Motivasyon İçin

Özellikle yeni dönem başlarken hepimizin motivasyona ihtiyacı var. Her ne yapıyorsak bizi iten güçtür motivasyon.
cam-adams-235137

Meditasyon uygulamasında içerik planlaması yaparken en çok insanın doğasını anlamaya zaman harcıyoruz. Kullanıcılarımızla konuşuyor, saha araştırmaları gerçekleştiriyor, psikolog danışmanlarımızla bulduğumuz konuları masaya yatırıyoruz. Bu bilgiler ışığında her geçen gün ekip olarak gördüklerimiz netleşiyor. Hepimiz farklı bireyler olduğumuzu düşünsek de aslında biriz. Aynı uyaranlardan etkileniyor ve aynı zihinsel sıkıntıları yaşıyoruz. Hayatın akışı içinde birbirimizden etkileniyor, çok zaman geçirdiğimiz kişilerle her geçen gün daha da birleşiyoruz.

Araştırmalarımız sonucunda aslında hepimizin istediği ve aradığı bir konuya odaklandık: Motivasyon.

Özellikle yeni dönem başlarken hepimizin motivasyona ihtiyacı olur çünkü her ne yapıyorsak bizi iten güç, motivasyonumuzdur. Tabi bu süreçte hepimiz koyduğumuz hedeflere doğru yol alırken sıkıntılar çekeriz. Kimi zaman bir karar verir, bir hedef koyar, bir yol haritası çizeriz ancak kısa sürede bundan vazgeçeriz. Vazgeçmek istemesek bile motivasyonumuz düşer. Bazen yoldaki zorlukları gözümüzde büyütürüz. Bazen ise kendimizi diğerleriyle karşılaştırmak kötü hissetmemize ve yarıda bırakmamıza sebep olur.

Çoğu zaman bizi zorlayan şey, hayatta zorlandığımız durumun kendisinden çok o duruma dair düşüncelerimizdir. Bir zorlukla karşılaştığımızda zihnimizin içinde senaryolar yaratır, kendimizi oluşturduğumuz düşünce ve yargı bulutunda kaybederiz. Aslında kendi motivasyonumuzu kendimiz bitiririz. Böyle zamanlarda kendine sor, gerçekten motivasyonunu bitiren düşüncelerinin kaçı gerçek? Kaç tanesi sağlam temellere üstünde duruyor? Nedir bu temeller? Eğer bir temeli yoksa, neden bu düşünceyi yarattın?

Bazı düşünceler, geçmişte yaşadığımız bir tecrübemizle ilgili olabilir çünkü geçmiş tecrübelerimiz bizde izler bırakır. Ama ne olursa olsun, bil ki bunlar insan olma deneyimimizin bir parçası. Her zaman, her durumu kontrol edemeyiz. Ve hepimizin başarısız deneyimleri olabilir. Eğer bir hedefe ilerlerken geçmiş deneyimlerin yansımaları moralini bozuyor, odağını dağıtıyor ve seni yıldırıyorsa bunu da fark etmen önemli. Hayat sürekli değişim halinde ve her gün güneş yeniden doğuyor. Her gün, sen de bir önceki sen olmaktan çıkıyorsun. Bugün yeni bir gün ve bu an yeni bir an.

Motivasyon serisinde kendimize sorular sorarak ilerleyeceğiz. Meditasyonda kendi benliğimizi, motivasyonumuzun temellerini keşfedecek, cevap bulmak istediğimiz sorulara cevaplar bulacağız. Çünkü gerçekten sessizce durup dinlediğimizde iç sesimizi duyabiliriz.

Leave a Reply